Maak online een afspraak om Yby haar atelier te bezoeken.

Een kunstschilder geschapen om te schilderen en opgevoed door moeder aarde haar enigste werkelijke moeder. Onderwezen door de dieren om haar heen.

 

De bomen, planten, bloemen, de wind, het water, de zon, de maan en de sterren hielpen mee aan haar ontstaan. Yby is gecreëerd door alle universums waarmee zij onvergankelijk intens verbonden zal blijven.

 

Haar schilderingen zijn waarlijk haar levenslucht. Zonder hen zal zij sterven. Altijd heeft Potlatch al vele schouwspelen in haar hoofd gehad. Als klein deerntje tekende zij deze taferelen voor het eerst op de muren van haar "ouderlijk" huis.  Al gauw begon zij met krijt op trottoirs te tekenen. Verzot op elke kleur, alle spektakels in haar hersenen is zij eeuwigdurend geweest. Tot op de dag van vandaag.

Pentagram, een hart en een bloem

 

Symbolisch en uit eerbied voor haar makers schildert Yby op elk doek een pentagram, een hart en een bloem. Dit kan op de achterkant en/of voorkant van Yby haar schilderingen zijn. We zullen hier later preciezer op ingaan.

 

Tekst op de achterkant van Yby  haar werken voor haar vrouw

 

Evenzo schrijft Yby op al haar doeken op de achterkant een lieve tekst voor haar vrouw Ellen. Omdat ze zoveel van haar houd en diep respect heeft voor haar. Haar vrouw heeft veel invloed op haar schilderingen en al haar creaties. 

 

Potlatch nieuwe schilderingen met datum

 

Al haar nieuwe schilderingen schildert Potlatch met de datum erop wanneer zij vind dat het werk daadwerkelijk klaar is om haar atelier te verlaten. Want elk werk van haar ziet zij als een deel van haar leven, als haar dagboek met haar levensverhaal.

 

Zwart wit lijnen / spetters op Yby haar schilderingen

 

Potlatch heeft door de jaren heen een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ieder herkend meteen een echte Yby! … Opvallend zijn de zwart wit lijnen / spetters op Potlatch haar werken. Het zijn de verbindingen met het geheel …

“Ieder wezen is geheel met elkaar altijddurend verbonden zegt Yby … We zijn verbonden met de natuur, de dieren, bomen, bloemen en alle universas …. In alles zit een ziel … Zelfs in je tandenborstel of computer … Ga er altijd met de volle respect mee om "…

 

De prachtige sierlijke, dansende lijnen op Yby haar doeken verbinden evenzo Potlatch en haar werken voor eeuwig  met elkaar …. De zwierige zwart/wit lijnen functioneren als een netwerk van draden. Door de lijnen stroomt alleen maar liefde, ... op deze manier wil Potlatch de wereld helen. Want dit is heel hard nodig, de mensheid is namelijk druk bezig met haar eigen vernietiging en neemt het liefste de mooie aarde met zich mee in de ondergang zegt Yby.

 

Alle schilderingen zijn door deze zwart / wit draden met elkaar verbonden. Hoe meer Yby's in je huis, hoe sterker deze liefdesenergie ❤️ wordt. 

 

Waarom kiest Yby voor zwart/wit spetters?

Zwart en wit zijn officieel geen kleuren. Wit en zwart zorgen voor het evenwicht, de harmonie in Potlatch haar werken. Wit is namelijk het licht en zwart is donker. Ze kunnen niet zonder elkaar, je kunt het zien als positief en negatief. Als helend en ziekmakend, als de hemel en de hel. Als Yin en Yang. Als open en dicht, als leven en dood. Zo voelt Yby dit erg sterk. 

 

Wit is alle kleuren bij elkaar en bij zwart ontbreken juist alle kleuren. Wit is het allermooiste en helderste licht en hoogste dat je maar kunt bereiken. Zwart is het allerlaagste en het diepste dat je kunt bereiken. Als je veel zwarte energie om je heen hebt zegt Yby dan zou ik daar maar gauw wat aan veranderen, want dat is geen goed teken.

Tegenwoordig ziet Yby bij veel mensen helaas steeds meer zwarte energie om hun heen verschijnen , dat maakt haar grote zorgen. Mensen krijgen verkeerd "voedsel" te eten wat je totaal geen voedsel mag noemen. Mensen hebben steeds meer stress in hun leven. Dit zijn maar een paar mogelijke oorzaken wat betreft de zwarte energie om hun heen. Potlatch wil doormiddel van haar schilderingen en al haar creaties de mens en de wereld weer helen. 

 

Elke lijn op Yby haar schilderingen heeft de hoogste trillingsfrequentie bereikt. De hoogste trilling straalt vol met wit licht en dus alle kleuren van de regenboog. 🌈 Over de trillingsfrequentie van Potlatch haar schilderingen zullen we later op in gaan. 

 

Zwarte lijnen die de figuren omringen op Yby haar doeken

 

Naast de zwart / wit lijnen schildert Potlatch duidelijk zichtbare zwarte lijnen om elk dier, figuur, wezen dat zij maar neer wil zetten. Zij zorgen uiteindelijk voor het daadwerkelijke Yby werk.

 

Zonder de zwarte lijnen ontstaat er niets op haar doek. De lijnen zijn voor Yby erg belangrijk. Ze staan voor structuur, duidelijkheid, bescherming, een kader en een stevige fundering! Zonder grond kun je namelijk niets bouwen zegt Potlatch

 

Grenzen zijn op dezelfde wijze erg belangrijk in het leven. Grenzen zijn nodig! Voor Potlatch betekend een grens juist vrijheid en rust. Als ieder maar letterlijk en figuurlijk over elkaars grenzen blijven lopen dan krijg je een gigantische chaos op de wereld. Wat nu al erg duidelijk te zien is overal om ons heen. De wereld is door de mens één grote gigantische puinhoop geworden. Daarbij komt dat de meeste mensen over hun eigen grenzen heengaan en erg gevaarlijk kunnen worden oorlog gaan voeren en andere akeligheden verrichten met alle erge gevolgen van dien.

 

De zwarte lijnen betekenen eveneens bescherming. Elk wezen dat Potlatch schildert beschermd zij door een dikke lijn als een schild om haar heen te scheppen. Het beschermd het schilderwerk, de omgeving en de nieuwe eigenaar van het werk. Zodra de nieuwe eigenaar een slecht mens blijkt te zijn dan gaat het schilderwerk tegen deze persoon werken. Op deze manier zorgt Potlatch dat alles in evenwicht blijft. Elk schilderwerk heeft ieder vele lessen te leren.

 

Structuur als het mooiste ritme van de natuur hoort in elk schilderwerk van Yby thuis. Zonder structuur is er geen orde. Is er geen eenheid en regel. Zonder structuur zou de natuur niet meer kunnen leven. 

 

Autistisch net als de natuur en de dieren

Yby is autistisch dat wil zeggen dat zij nog heel dichtbij het ritme van de natuur staat. De moderne samenleving dat kan zij niet bijhouden. Alle vele geluiden, felle lampen, drukte van steden is voor Potlatch als leven in de hel. Alles ziet Yby duidelijker dan mensen die niet autistisch zijn. Zij proeft beter, ruikt beter, hoort beter, voelt alles duizend maal sterker. Net als de natuur en dieren heeft Yby heel erg haar eigen ritme nodig, en in de natuur functioneert zij als de allerbeste. Omdat zij dan dichtbij haar eigen bron is. Vele mensen zijn erg ver bij zichzelf verwijdert en zijn het hele ritme van de natuur allang vergeten.  Ze raken hierdoor erg gestrest, worden ziek, dik en depressief. Hier schildert Yby ook over. Autisme is nog dichtbij de natuur en goed luisteren naar je eigen ritme. 

Wat betekend Yby?

Yby betekend liefde. Een onzijdige naam. Yby is androgyn, een wezen voelt zij zich. Zij voelt zich niet mannelijk en niet vrouwelijk. Maar vind het vrouwelijke liever, mooier, creatiever, boeiender, sierlijker en mysterieuzer. Ze vind het vrouwelijke geweldig, fantastisch en kleed zichzelf graag in jurken en maakt zichzelf graag op. De vrouwelijke energie vind zij wonderlijk! ... Yby is geboren als een wezen, zo voelt zij dit erg sterk. Een wezen dat liefde als naam heeft ontvangen van de kosmos. 🪐Op elk schilderwerk dat Potlatch creëert zet zij de naam LIEFDE.  Op deze manier geeft zij haar schilderingen nog eens extra veel liefde mee en een les voor iedereen op de wereld. Want liefde blijft de allermooiste energie dat er maar bestaat. Met alleen maar LIEFDE kunnen we de wereld veranderen in een prachtig paradijs. Zoals ieder zelf kan zien is dit extreem hard nodig!

 

Betekenis Potlatch?

Yby haar achternaam betekend geven. Samen met haar voornaam is daadwerkelijk haar gegeven naam: ❤️ Liefde Geven ❤️.

En Liefde Geven dat heeft zij al veel gedaan voor vele mensen in haar leven. Duizenden mensen heeft zij een gratis schildering geschonken. Schilderwerken waar zij in alle liefde hard aan gewerkt heeft. Omdat zij zo graag de wereld mooi ziet en alles vol met liefde. De wereld wil zien vol met de prachtigste kleuren en volgens Potlatch is dit hard nodig extra veel kleur verspreiden. Nog steeds geeft zij voor weinig haar prachtige doeken weg aan ieder die maar van haar schilderkunst houd. En dat zijn er heel erg veel. Mensen van over de hele wereld hebben inmiddels al een echte Yby Potlatch in huis. Een droom van Yby om de wereld nog zoveel meer kleur te gaan geven. Zo lang er nog oorlog is, en ander geweld en akeligheid moet Yby blijven schilderen. Potlatch is als de regenboog .... 🌈 Waar elk van haar werk sterk mee verbonden is .... Als je een regenboog ziet lieve mensen denk dan aan deze bijzondere vrouw wezen Yby .... ❤️ ... Denk dan aan de liefde ... Denk aan Liefde Geven voor alles om je heen! 


Het bekende hart symbool in Yby haar schilderingen

 

Wat vele mensen opvalt zijn de rode hartjes dat Potlatch in haar werken schildert. Als je geen hart ziet op de voorkant van het Yby werk dan tekent zij deze  op de achterkant. 

 

Voor Yby betekenen de hartjes groot respect en de vele liefde dat zij voelt voor moeder aarde haar moeder, de natuur, de dieren, alle universas, de zon, de sterren en haar vele liefde dat zij voelt voor haar geboorteplaats Friesland. ❤️

 

Liefde is één van de grootste betekenissen van het hart in Potlatch haar vele werken. Liefde is de puurste, zuiverste en mooiste energie dat er bestaat. Potlatch schildert op de allerhoogste trillingsfrequentie en dat is de frequentie van de liefde. Zij kan ook niet anders dan dit, het gaat vanzelf en zo is dit altijd al geweest bij haar.

 

Potlatch schildert over de liefde dat zij zo diep voelt voor haar vrouw Ellen,  de vele liefde dat zij voelt voor de natuur, moeder aarde haar moeder, haar geboorteplaats Friesland, alle universas en de dieren.

Yby is erg trots op haar Fryske roots !

 

Yby haar bekende hartjes op haar schilderingen betekenen voor haar een kruising tussen het prachtige Friese Pompeblêd en het hart symbool voor liefde. Nederlandse woord voor pompeblêd waterlelie. De naam wordt gebruikt om de zeven rode, hartvormige bladen op de Friese vlag aan te duiden.

Potlatch heeft al veel van de wereld gezien, maar haar hart en ziel blijft altijd liggen in haar geboorteplaats Friesland. Dankbaar dat zij op deze wonderlijke plek geboren mocht worden is zij zeker. Je hoeft alleen maar naar haar kleurrijke, fascinerende schilderingen te kijken daarin komt haar liefde voor Friesland constant terug.

De Friese vlag

De plompblaadjes zijn rood, omdat ze die kleur hebben als de plant in het voorjaar omhoog schiet uit het water. Het wit op de vlag verwijst naar het spiegelende wateroppervlak en het blauw verwijst naar de hemel!