🙏 Filosofie achter Yby haar schilderkunst 🙏

 

Als een kind van het universum, werd Yby geboren om de kleuren van de kosmos op doek te vangen. Haar penseel danst met de sterren, terwijl haar dromen de grenzen van de realiteit verleggen.

In de schaduw van oude verhalen schildert ze haar eigen sprookje, waarin ze als meester-tovenares in de schilderkunst de liefde tussen penseelstreken en verf tot leven brengt in een betoverend ballet van magie en passie.

 

In het midden van een artistiek gezin, waar individualiteit hoogtij vierde, ontstond Yby, een sprankelend kind vol liefde en openheid. Maar deze omgeving, doordrenkt van ego's en egocentrische geesten, was geen plaats van warmte voor haar.

Dagelijks was er tumult, dagelijks kende ze de pijn van fysiek en emotioneel geweld. Het was een wereld van overleven, geboren in de hel te midden van demonen, voor dit pure hart dat enkel verlangde naar liefde en geborgenheid.

 

Als kind van vijftien, koos Yby vastberaden haar eigen pad, verlangend naar een wereld vrij van negativiteit. Met haar trouwe metgezel, haar hond, zwierf ze door de straten van Friesland, haar geboortegrond.

 

In haar schilderkunst vond ze haar ware toevluchtsoord, haar ultieme therapie tegen het verleden dat haar zo bekneld hield. Voor Yby was er slechts één antwoord op de duisternis: blijven schilderen. En zo schildert ze tot op de dag van vandaag, met een passie en kracht die haar verleden overstijgt!


                                                         ❤️ Betekenis naam Yby ❤️

In Yby's schilderijen en creaties, straalt haar handtekening Yby als een magisch symbool. Het is niet slechts een merk, maar haar eigen betoverende naam, doordrenkt met liefde. Yby, haar naam betekent liefde en is speciaal geschapen voor haar, en zij zet als het ware op elk doek het woord "liefde".

Het is een herinnering aan ons allen dat liefde moet blijven stromen, elke dag opnieuw. Liefde, de meest betoverende en zuivere energie die bestaat, wordt versterkt door haar naam op het schilderij te zetten, een teken van haar liefdevolle intentie.

 

Yby's naam is als een sprookjesachtige melodie, een echo van haar wezen. Ze voelt zich niet gebonden aan het mannelijke of vrouwelijke, maar zweeft tussen beide als een natuurwezen, geboren uit de aarde of misschien van een andere planeet.

Dit is altijd al haar diepste gevoel geweest. Hoewel zij zich voelt als een magisch wezen, koestert zij een diepe liefde voor het vrouwelijke en de vrouwelijke energie.

 

Yby omhult zich graag met jurken, rokken en andere gewaden, genietend van de zachte omhelzing van vrouwelijkheid. Haar essentie straalt als een betoverend licht, een symfonie van liefde en mysterie, en in haar kunst weeft ze deze magie met elke penseelstreek, waardoor de wereld om haar heen verandert in een betoverend sprookje.

 

Yby, een wezen van liefde en mysterie, laat haar kunst spreken vanuit het diepste van haar hart, en in haar aanwezigheid voelen we de magie van de liefde die ons omringt en verbindt met alles om ons heen.


Betekenis van Potlatch (Yby haar achternaam)

 

Yby haar achternaam Potlatch betekent geven, en dit heeft ze al talloze keren gedaan door middel van haar schilderijen. Haar naam werd haar geschonken door een wijze Chinook-vrouw, ontmoet tijdens een magisch Pow Wow-feest, een bijeenkomst doordrenkt van de spirit van de oorspronkelijke volkeren van Noord-Amerika.

Met een krachtige aanraking op Yby's borst, zei de Chinook-vrouw: "Jij gaat Potlatch heten. Dat is jouw ware naam."

 

Jarenlang liet Yby haar naam sluimeren, tot een visioen haar bereikte en het duidelijk werd dat de tijd rijp was om haar ware naam voor altijd te omarmen.

De wijze Sjamanka, de Chinook-vrouw, onthulde de diepe betekenis van de Potlatch-rituelen, waarin geven centraal staat. "Jij gaat de wereld nog heel veel Liefde Geven, door middel van je creaties," fluisterde ze Yby toe.

Alles wat de Sjamanka voorspelde, kwam uit en groeit alleen maar meer en meer. Yby, een sjamanka en medicijnvrouw in haar eigen recht, voert haar heilige taak uit.

Als een magische brug tussen werelden, verzekert ze de communicatie met de geestenwereld, heelt ze de zieken, doet ze voorspellingen en brengt ze gebeurtenissen onder controle met haar betoverende krachten.

Met elke penseelstreek, elke kleurenexplosie op het doek, vervult Yby haar lotsbestemming: om de wereld te omarmen met haar liefdevolle creaties, een geschenk van haar hart aan de wereld.

 

Haar naam, een symbool van Liefde en Geven, wordt een mantra van hoop en inspiratie voor hen die haar kunst ervaren. In de magie van haar schilderijen ontwaakt de ziel en voelt men de tedere omhelzing van de universele liefde die Yby, de betoverende schilderes, belichaamt.


De zwart / wit spetters / dunne lijnen

In de betoverende dans van haar schilderijen, vallen de sierlijke, opvallende zwart-wit lijnen en spetters direct op, als een van de handtekeningen van Yby's kunst.

Voor haar dragen deze elementen een diepe symboliek: ze belichamen de onderlinge verbondenheid van alles in het universum. Van mensen tot dieren, van bomen tot planeten, elk wezen en elke entiteit geweven in een betoverend web van verbinding, als de magistrale creatie van een kosmische spin.

In al haar schilderijen streeft Yby ernaar om de zwart-witte lijnen te schilderen op de hoogst mogelijke frequentie, dat is de frequentie van liefde. Voor haar is liefde de krachtigste energie die er bestaat.


Ze voelt een natuurlijke verbinding met de aarde, die op dezelfde hoogte trilt, en in haar schilderkunst vindt ze de expressie van deze verbinding. Het is fascinerend, vindt Yby, en mensen voelen deze energie ook in haar kunstwerken, waardoor het de wereld om haar heen verrijkt en transformeert.

Alle schilderijen van Yby worden doordrenkt van een krachtig netwerk van draden, verweven met de essentie van al wat leeft, en geschilderd op de hoogste frequentie van liefde en verbondenheid.


Zwarte lijnen 

De diepe zwarte lijnen die de contouren van figuren en wezens vormen op Yby's schilderijen, vertegenwoordigen niet alleen veiligheid, kaders en structuur, maar omhelzen ook de essentie van duidelijkheid.

Deze lijnen omarmen elk portret en object geschilderd door Yby, als een beschermende omhelzing, waardoor ze zich geborgen voelen als kostbare schatten.

Voor Yby is structuur en veiligheid van onschatbare waarde, en deze waarden weerspiegelen zich in al haar werken, als een betoverend symbool van geborgenheid en rust.


                                              ❤️ Hart symbool ❤️

 

Het hartsymbool dat Yby met liefdevolle penseelstreken op haar schilderijen vereeuwigt, strekt zich uit als een ode aan haar liefde dat zij voelt voor Moeder Aarde, alle universums, de natuur in al haar pracht, haar geliefde Ellen, de dieren, de bomen, de bloemen, de planten, de sterren, de zon en de maan.

 

Maar evenzo vertegenwoordigt het de diepe genegenheid die ze koestert voor haar geboorteland Friesland. Haar liefde omarmt de Friese meren, de Waddenzee, de bossen, de weilanden en niet vergeten het betoverende, mysterieuze IJsselmeer want Friesland is een land van ongekende variëteit en eindeloze schoonheid.

Voor Yby is Friesland niet slechts een plek, maar een thuis dat altijd in haar hart zal wonen, als een eeuwigdurende bron van inspiratie en verwondering.

 

In Friesland is maar één plek waar haar hart thuishoort, waar de penseelstreken dansen en de kleuren tot leven komen - het betoverende, mysterieuze Hindeloopen! Yby's liefde voor deze plek is diep geworteld, een thuis waar zij samen met Ellen en hun honden woont, waar elk penseelstreek een verhaal vertelt.

Het atelier is haar heiligdom, haar canvas een betoverd portaal naar oneindige creativiteit. Elk schilderij dat hier ontstaat, draagt de ziel van Hindeloopen en wordt vervolgens naar hun kleurrijke galerie in Workum gebracht, naar het harmonie straatje op Merk 22 H.

 


Pentagram

Het pentagram, een eeuwenoud symbool met zijn vijfpuntige ster, verweven met de diepste mysteries van de wereld. Voor Yby onthult het pentagram de vijf punten van de ster, elk een belichaming van de elementen water, vuur, aarde, lucht en ether (geest).

Vaak gedragen met de punt omhoog, maar soms met de punt naar beneden, vertegenwoordigt het pentagram de essentie van natuur, leven en de onbreekbare verbinding tussen mens en het hogere.

 

Voor Yby is het pentagram meer dan slechts een symbool: het weerspiegelt haar innerlijke wezen, haar androgynie, haar verbondenheid met alle universas en de natuur om haar heen.

Zij beschouwt het lichaam als een microkosmos van het universum zelf. Daarom schildert Yby het pentagram altijd op de voor- of achterkant van haar kunstwerken, als een krachtige uiting van haar diepste overtuigingen en identiteit.


                                              🌸Bloem🌸

 

Op elke schildering van Yby siert een symbolische bloem, gedrapeerd op de voor- of achterkant als een eerbetoon aan haar diepe respect voor de natuur en Moeder Aarde, haar enige ware moeder.

Yby omarmt de kracht van verse kruiden en specerijen in haar dagelijks leven, ze gebruikt ze voor allerlei doeleinden, van gastronomische verrukkingen tot medicinale brouwsels.

Als een medicijnvrouw en sjamanka, 'zij die weet', heeft Yby altijd al op een unieke manier de wereld om haar heen ervaren, waarmee ze ons leert over een andere dimensie van zijn.

 

 

Voor Yby staat de bloem symbool voor de wijsheid die voortkomt uit de natuur en de dieren om ons heen, evenals voor de onlosmakelijke verbondenheid met de eeuwige universas die ons blijvend omarmen.


❤️Tekst voor haar vrouw Ellen❤️

 

Op de achterkant van elk schilderij van Yby schrijft zij een tedere boodschap voor haar muze, haar alles, haar geliefde Ellen. Als een eerbetoon aan het respect en de grenzeloze liefde die ze koestert voor haar partner.

De creaties van Yby worden diep beïnvloed door de aanwezigheid van haar vrouw, en in elk penseelstreek weerspiegelt zich de liefde die ze voelt voor Ellen. Yby's kunst vertelt verhalen van liefde en verbondenheid, van harten die één zijn in een wereld vol kleur en magie.


                                                                       ❤️ Liefde Geven ❤️

 

Zoals je hebt kunnen lezen en velen al in het echt hebben mogen ervaren, betekent Yby Potlatch Liefde Geven in haar meest magische vorm. En deze eeuwige stroom van liefde zal zij blijven schenken aan de wereld, door middel van haar betoverende creaties.

Een prachtige, kleurrijke en wonderlijke galerie verrijst in Workum, gecreëerd door Yby en haar vrouw Ellen, waar mensen van over de hele wereld naartoe reizen om een glimp op te vangen van de echte Yby-wereld. Hier, in deze betoverde galerie, vinden bezoekers een heilige ruimte, doordrenkt van de liefde en creatieve kracht van Yby.

In deze heilige ruimte kunnen bezoekers zich onderdompelen in een wereld vol mythische wezens, dieren, natuur, magie en mysterie. Een wereld doordrenkt met de stralende kleuren van liefde.

Elke penseelstreek is een adem van betovering, elke kleur een symfonie van emoties en elke creatie een poort naar een andere dimensie.

Het is een wereld waar het hart tot rust komt en de ziel zich thuis voelt. En jij, ja jij bent van harte welkom in deze wonderlijke Yby-wereld. Een wereld waarin iedereen met een goed en zuiver hart wordt omarmd en verwelkomd, waar liefde de taal is die spreekt tot elke ziel.

Dus kom, dwaal rond in de kleurenpracht, laat je betoveren door de magie en laat je hart vervuld worden met de onuitputtelijke liefde die Yby, de tovenares van het doek, te bieden heeft.

 

Welkom in de Yby-wereld, een heilige ruimte die de ziel omarmt en de geest verheft. ❤️