Maak online een afspraak om Yby haar atelier te bezoeken.

❤️ Toonkunstenares Yby Potlatch ❤️

 

Yby maakt muziek voor documentaires, film, reclame, toneel en moderne dans. Maar haar toekomst muziek is zeker ook voor iedereen op de wereld die haar eigen bewustzijn goed wil leren kennen en verdiepen. Yby creëert geluiden uit werkelijk alles en gebruikt de geluiden uit de natuur en van de maan, de zon en zoveel meer. Elke compositie is rauw,  puur en uniek net als Potlatch zelf.  Experimenteel, minimalistisch en herhalend. Als Yby zingt ontstaan ​​haar composities op dat moment. Alles is puur en op dat moment zoals het is. Niks is gespeeld of ingestudeerd van te voren. In de composities van Yby hoor je steeds meer als een levend schilderij vol magische tonen en klanken.

 

Al haar cd's kun je straks via deze website bestellen. Mocht je haar composities willen gebruiken in je project neem dan contact op met Yby. Dank je wel.

 

"Als wezens me informeren naar wanneer ik begonnen ben met het componeren van mijn canto en muziek, dan is dat voor mij naar mijn weten reeds voordat ik geboren werd. Als je in de buik zit van je drager, dan maak je al prachtige geluiden. Dat is al muziek. Het hele universum geeft non stop haar concert elke dag weer. Geluid is alom, en je kunt het zo gek nog niet bedenken waar je allemaal klanken uit kunt halen.

 

Zoals je leest ben ik al vroeg begonnen met het experimenteren & improviseren van alle mogelijke klanken, zelfs als mijn stoffelijk lichaam zal sterven, zal ik weer als een soort van instrument terechtkomen in een orkest van het universum ".

                                   

                                     Yby 

"Mijn Canto  is een deel van mijzelf die ik door de jaren heen, steeds meer heb ontwikkeld. Muziek betekent voor mij een onderdeel van het geheel, ik weet dat alles sterk met elkaar is verbonden, daarom ben ik ook altijd met van alles aan het zwoegen.

 

In mijn composities maak ik gebruik van zo'n beetje alles waar maar geluid uit kan komen. Een aantal voorbeelden zijn onder andere papier, water, wandelende wezens, en de wind. Maar evengoed natuurlijk piano, viool, contrabas, didgeridoo, synthesizer, gitaar, drums en niet te vergeten de belangrijke canto.

 

Uit mijn stem kan ik overvloedig veel tonen halen, en vele andere klanken erbij creëren, waardoor mijn muziekstukken een geheel eigen geluid krijgen.

 

Zelf heb ik me dit alles aangeleerd, door ronduit te experimenteren en improviseren.

Ik ben het type homo sapien die het liefst afzonderlijk werkt, en niet te veel drukte om me heen kan en wil hebben. Maar ondanks dat, werk ik wel veel samen met andere wezens, door de fantastische uitvinding van internet. Door internet heb ik contact met artiesten over de hele wereld, dat gaat dan allemaal via de mail en de post. Je kunt gewoon thuis vanuit je stoel alles samen bespreken over hoe je het desbetreffende project aan wilt gaan pakken".

 

                                                                                          Yby

 

 

"In de natuur voel ik me volkomen vertrouwd en wordt enorm door haar geïnspireerd.

 

Ik maak dan ook talrijk gebruik van de klanken van dieren zoals katachtigen, dolfijnen, wolven, walvissen en vogels in mijn muziekstukken. Evengoed gebruik ik de tonen van de maan, zon en andere planeten. Nogmaals ik gebruik alles wat ik maar weergeven kan in de muziek.

 

Door mijn composities van canto en muziek wordt ik stil, geruisloos & ongemerkt.

Het geeft me de speelruimte en de vrijheid van het zijn die ik nodig heb. De onbegrensde, herhalende klanken slepen mij mee naar mijn eigen wereld.

 

Ik wil graag noteren dat mijn muziek en canto niet thuis horen op de doorsnee ‘popmuziek’ lijst . Maar dat is dan ook nimmer mijn doel geweest, ik wil enkel maar uitvoeren wat ik aangenaam vind, en ik houd nu eenmaal niet van het veroorzaken van veelvoorkomende ‘popmuziek’. Zoals ik vaak te horen krijg ben ik mijn tijd ver voorruit in mijn muziek. Het is de muziek van de toekomst.

 

Wat ik wil bereiken met mijn composities is rust en evenwicht waardoor je je identiteit weer terug kunt vinden, de harmonie met het universum weer kunt gaan voelen, de verwantschap van ieder en het alles in te zien. Wij allen zijn met elkaar verbonden, en we behoren elkaar bij te staan in deze wereld. We zouden meer respect moeten hebben voor alle levende wezens om ons heen. Zolang dat nog niet is bereikt in deze wereld, zal mijn muziek en canto blijven spreken over de pijn van moeder aarde. Ze zal haar oneindig wensen te beschermen, omdat de maker van de muziek zielsveel van haar houdt".

 

                                                                                       Yby

 

"Ieder op deze planeet kan meehelpen om van deze wereld een aangename plek te maken, door te beginnen zichzelf aan zichzelf te laten zien, de grote ego weg te gooien en een echt wezen te willen worden. Daarbij laat je je niet meer langer verdoven door drugs, alcohol, rookwaar, suiker, koffie, chemische geur, kleur en smaakstoffen etc".

 

                          Yby

"Je helpt mee aan een aangename wereld om in te leven, en hebt respect voor andere wezens dan alleen maar voor jezelf. Ik kan je bij deze verzekeren dat als je zo leeft, je een bijzonder exemplaar bent, een intelligent schepsel en ik opgelucht ben dat je bestaat.

 

Zonder deze leefwijze zou ik niet echt zijn.

 

Iedereen zou ik voor de gek houden, en voornamelijk heel erg mezelf. Mijn uitvoering zou niet eerlijk zijn, het zou een schouwspel zijn een opera die niet puur is. Overal om ons heen zie je al zoveel decor en toneelspel, zelf wil ik de waarheid, het rauwe, de echtheid, de zuiverheid proeven van het bestaan. De echte jij en ik zien, zodat we echt openlijk kunnen communiceren".

 

                                                                             Yby Potlatch